Heb je jouw ideale huis gevonden? Van starter tot ervaren woningeigenaar; Finax helpt je met een onafhankelijk hypotheekadvies. Wij zijn niet gebonden aan één bank en hebben de keuze uit producten van verschillende aanbieders. Het advies is afgestemd op jouw unieke financiële situatie, wat jouw hypotheek nu en in de toekomst betaalbaar houdt. 

Bij Finax draait het om jou! 


Starter

Spannend! Je gaat je eerste huis kopen maar waar begin je?  Er komt een hoop op je af en je moet veel keuzes maken. Allemaal keuzes die impact hebben op je toekomstige financiële situatie. Finax helpt hierbij. We gaan met je in gesprek om zo je wensen en doelen te verkennen. We doen voorstellen en brengen in kaart wat de verschillende opties betekenen voor je financiële situatie. Zo kiezen we samen de beste hypotheek voor jouw situatie.

Doorstromer

Heb je al een koopwoning en wil je gaan verhuizen? Je hebt het proces al eens doorlopen maar er komen ook nieuwe zaken op je pad. Misschien kun je de huidige hypotheek meeverhuizen, is het slim te kiezen voor een andere geldverstrekker of kies je voor een familielening. Finax kijkt welk advies het beste bij jouw situatie past om zo jouw woonwens te realiseren.

Oversluiten

Overweeg jij om je hypotheek over te sluiten? Ook als je niet verhuisd kan het soms voordelig zijn om kritisch naar je huidige hypotheek te kijken. Finax bekijkt de rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders en berekent wat het meest gunstige voor jou is.

Ondernemer

Ben je ondernemer? Dan kan het aanvragen van een hypotheek ingewikkeld zijn. Finax is gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers. Wij begrijpen jou cijfers en staan in nauw contact met de zakelijke afdelingen van diverse geldverstrekkers. Je zult zien dat er vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie had gedacht!

 

Werkwijze

Stap 1: Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we je wensen en doelen. Op basis hiervan stellen we een op maat gemaakte offerte op die duidelijk de kosten en het proces voor hypotheekadvies weergeeft. Het kennismakingsgesprek is op onze kosten. 

Stap 2: Oriënterend advies

Zodra je akkoord gaat met onze offerte, gaan we verder met het oriënterende advies. We schetsen de mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Dit omvat een overzicht van verschillende hypotheekopties, maximale leencapaciteit en financiële scenario's.

Stap 3: Tijd voor actie

Zodra je je droomhuis hebt gevonden en je bod is geaccepteerd, gaan we aan de slag. We zullen een grondige vergelijking maken van verschillende banken, rentetarieven en voorwaarden om de hypotheek te vinden die het beste bij jou past. Daarna brengen we een gedetailleerd advies uit dat aansluit bij jouw financiële situatie en toekomstplannen.

Stap 4: Bemiddeling

Wanneer je akkoord gaat met ons advies, nemen we de volgende stap: het bemiddelen van de hypotheek bij de geldverstrekker. We zorgen ervoor dat alles soepel verloopt en behartigen jouw belangen. 

Stap 5: Nazorg

Onze toewijding houdt niet op bij het afsluiten van de hypotheek. We begeleiden je naar de notaris en blijven je ondersteunen nadat je de sleutels van je nieuwe huis hebt ontvangen. We monitoren je hypotheek en, indien nodig, nemen we in de toekomst contact met je op om eventuele aanpassingen te bespreken.